BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASINDA BÖLÜMÜMÜZÜN BÜYÜK BAŞARISI

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen Mühendislik, Teknoloji ve Veteriner Fakülteleri öğrencilerinin bitirme projeleri sergisinin açılışı yapıldı.

Bu yıl ilk defa düzenlenen bitirme projeleri sergisinde dereceye giren projeler sektör temsilcileri ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından belirlendi.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan bitirme projeleri sergisine, Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Ticaret Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Alli, Prof. Dr. Ahmet Kazez, Genel Sekreter Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Fakülte Dekanları, Öğretim üyeleri, işadamları ile öğrenciler katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Fırat Üniversitesi’nde bir ilk olan bitirme projeleri yarışmasında yer alan projeleri tek tek inceleyerek, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldıklarını belirterek, öğrenciler tarafından yapılan projelerin başarılı olduğunu, yarışmada dereceye giren proje sahibi öğrencileri kutladığını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Alli ise, bitirme projeleri sergisine katılan öğrencilerin yoğun bir gayret gösterdiklerini ifade ederek, yarışma jürisinin Elazığ iş dünyasından sektör temsilcileri tarafından belirlendiğini, bu projelerin tamamı ile sanayi odaklı olduğunu söyledi.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler ise, bu tür proje yarışmalarının Üniversitelerinde ilk defa yapılmasının kendilerini motive ettiğini, bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve Üniversite yöneticilerine teşekkür ettiklerini belirttiler.

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
1 Uzaktan Kontrollü Sera Otomasyonu Özer Hançer, Hasan Selçuk Yalçın Yrd. Doç. Dr. Ömür AYDOĞMUŞ Mekatronik Müh.
2 Güneş enerji destekli klima

Özkan TAŞCI, Mustafa ASLAN

Yrd. Doç. Dr. Filiz ÖZGEN Makine Müh.
3 Akıllı üçgen robot Mehmet Tuğrul İspir, Kenan Emre Üstündağ Yrd. Doç. Dr. Ömür AYDOĞMUŞ Mekatronik Müh.
3 Mikro gözenekli metal filtre üretimi Hüseyin Yüklü, Emre Sarıkaya, Mehmet Tunç Yrd. Doç. Dr. Yusuf ER Metalurji Müh.