Üst Menu

User menu

TÜSİAD Yarışmasında 1426 Proje Arasından 7. Olduk

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği son sınıf öğrencilerimizden oluşan GİMTO Ekibi, TÜSİAD'ın düzenlediği BGİV-Bu Gençlikte İş Var yarışmasında 152 üniversite, 3700 kişi ve  1426 proje arasından “KOMAK Akıllı Sağım Kontrol Sistemi” adlı projeyle 7. olmuştur. Dört aşamalı gerçekleşen yarışmada, yarı finale kadar yükselen ekip, Trouw Nutrition firmasının Genel Müdürü ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Metin AKMAN ile 2 aylık verimli bir rehberlik süreci geçirmiştir. Bu süreçte Ankara Tarım Kredi Yem Yönetim Kurulu Üyesi Bülent AKÇA'dan destek sözü almıştır. Elazığ bölgesinde belirlenen 10 çiftliğin test kurulum çalışması başlamıştır. 2017 yılının sonuna kadar test sürecinden geçecek olan sistem, 2018'in Ocak ayından itibaren sağımhanelerde yerini almaya başlayacaktır. Proje ekibi bu çalışmalarıyla sağım sistemlerinin ülkemize ithalatını minimize edip, tarım alanında inovatif çözümler getirmeyi hedeflemişlerdir.

1.5 yıldır üzerinde çalıştıkları KOMAK Sağım Sisteminin Faydalı Model Belgesini Ocak 2017 almışlardır. Projenin kurucu ortaklarından Veteriner Fakültesi Yüksek Lisans öğrencisi Aydın EROCAĞI'nın Çorumda bulunan DoyaSüt çiftliğinde prototiplerinin denemeleri devam etmektedir.

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Cumali BOLAT, Emrullah YENER, Emre ARSLANOĞLU ve Ömer Faruk ÖZCAN'ı yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

KOMAK Sağım Sisteminin tanıtım videosu linktedir ;