2020-21 Güz Dönemi Stajlarını Firma/Kurum veya Ödev/Proje olarak tamamlamak isteyen öğrencilerimizin Dikkatine

A ) Firma Stajları için;

İlgili Staj tarihleri  http://tek.firat.edu.tr/tr/node/558 adresinde yayınlanmıştır. Bu duyuruya ek olarak;

Staj yapacak öğrencilerin Kaza Sigortalarının yapılması zorunlu olduğundan, sigorta girişlerinin yapılabilmesi için aşağıdaki belgeleri Bölüm Sekreterliklerine ulaştırmaları gerekmektedir.

1.  Staj Kabul Formu (Ek-2 belgesi indirmek için tıklayınız)

2.  Müstehaklık Belgesi (E-Devlet sifresi ile SGK linkinden alınacak)

3.  Staj sicil fişi (Staj sicil fişi dosyasını indirmek için tıklayınız)

• Staj kabul formu firma onayından sonra (elektronik imzalı, kaşe ve ıslak imzalı olabilir) eksiksiz olarak doldurularak, bölüm sekreterliğine cakyuz@firat.edu.tr mail adresine gönderilmesi gerekmektedir.
  • Bununla birlikte Öğrenciler staj sicil fişlerinin üzerindeki bilgileri dolduracak ve fotoğraf alanına fotoğrafları da eklenmiş halde, bölüm sekreterliğimize e-mail ile gönderecektir. Daha sonra bu belgeler onaylı olarak tekrar öğrenci e-mail adreslerine gönderilecektir. Okul mail adresi dışında (okulno@firat.edu.tr) gönderilen mailler dikkate alınmayacaktır. Tüm evrak gönderim alım süreci mail üzerinden gerçekleştirilecektir.

Gönderilen üç evrak tek mail içinde yer almalıdır, mail formatı;

Mail Başlığı: 2019-20 Bahar Dönemi Yaz Stajı I/II

İleti Metni: Öğrenci No, Ad Soyad, T.C. No, Staj türü (StajI/StajII), Firma adı  ve ekli dosyalar şeklinde olmalıdır.

• Staj yapacak öğrencilerin sigorta girişlerinin yapılabilmesi için her devrenin staj başlangıç tarihinden 5 gün önce evrak imza ve gönderim süreçlerinin tamamlanmış olması gerekmektedir.
  • Fakültenin duyurduğu staj tarihlerine uyulması gerekmektedir.

2 stajı bir arada yapacak olan öğrenciler, Tek Ek-2 belge üzerinde 40 gün olarak ilgili tarihleri kapsamalıdır.

B ) Ödev ile tamamlamak isteyen öğrenciler için;

NOT: Bu dönem iş yeri eğitimini ödev ile veya fiili yapanlar staj için dilekçe vermeyeceklerdir.

• Ödev/proje ile staj yapacakların, ilgili staj dersini bu dönem alıyor olması gerekmektedir. Uzem üzerinden ilgili ders hocasının vereceği proje/ödevlerin içerik ve süreleri sistem üzerinden yapılacaktır.

Firmanın staja uygunluğu ile ilgili esasları link üzerinden ve bölüm sayfamızda bulabilirsiniz.

Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Staj I (KISIM1)ve II (KISIM2) Kapsamı ve  Esasları için tıklayınız.

STAJ KOM. BŞK : Prof.Dr.Beşir DANDIL

STAJ KOM. Üye: Doç.Dr.Furkan SARSILMAZ