Bahar Yarıyılında İşyeri Eğitimi Yapacak Öğrencilerimizin Dikkatine

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA İŞYERİ EĞİTİMİ DERSİNİ ALMASI GEREKEN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Pandemi sürecinin devam etmesi sebebiyle öğrencilerimiz, bu dönem için geçerli olmak şartıyla işyeri eğitimini aşağıda belirtildiği gibi 2 farklı şekilde yapabilir.

a) Kendi bölümünde işyeri eğitimi: İşyeri eğitimini gerçekleştireceği firma/kurum bulmakta sıkıntı yaşayan öğrenci, iş yeri eğitimini, uzaktan eğitim yöntemleri kullanılmak şartıyla,  ödev/proje şeklinde bölüm öğretim üyelerinin sorumluluğunda ve denetiminde yapabilir.
b) Firma/kurumda işyeri eğitimi: Öğrenci, salgın öncesi yapılan uygulamada olduğu gibi kendi imkânlarıyla irtibat kurduğu bir firmada iş yeri eğitimini tamamlayabilir. Firma/kurumda yapılan işyeri eğitimini yüz yüze, kısmen yüz yüze veya tamamen uzaktan eğitim yöntemiyle yapabilir. Bu durum öğrenci ile firma arasındaki mutabakata bağlıdır.

Firma/kurumda işyeri eğitimini tercih eden öğrencilerin aşağıdaki belirtilen 2 belgeyi posta, kargo ile fiziksel olarak göndermeleri veya  lcelik@firat.edu.tr  e-mail adresine, öğrenci kurumsal e-mail adresinden (ogrencino@firat.edu.tr) göndermeleri gerekmektedir.

1.       İşyeri Kabul formu (EK-2 Formu) (Firma/ Kurum tarafından onaylı)
2.       SGK Müstahaklık Belgesi (e-devletten alınacaktır.)

Dosyaların son gönderim tarihi 12 Şubat 2021 (Son tarih 17 Şubat 2021 olarak güncellenmiştir.) Saat 17.00 dır. Belirtilen zamana kadar evraklarını ulaştırmayan öğrencilerin “Kendi bölümünde işyeri eğitimi” seçeneğini tercih ettiği kabul edilir.

Firmaların Protokol, İşyeri sözleşmesi ve fotoğraf onaylı sicil belgeleri istemesi durumunda, öğrencilerin bölüm sekreterliği ile iletişim kurması gerekmektedir.

NOT:Daha önceki dönemlerde alınması gerekmesine rağmen alınamayan veya devamsızlıktan kalınan dersler de alttan alınan diğer dersler ile birlikte, mevcut yönetmelik hükümlerine göre, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı Güz döneminde işyeri eğitimi yapılırken alınabilecektir.
http://tek.firat.edu.tr/tr/node/575 linkinde belirtilmiştir.